Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Carola Schouten Een Politiek Portret

Carola Schouten: Een Politiek Portret

Minister voor Armoedebeleid en Burgemeester van Rotterdam

Carola Schouten is een Nederlandse politica die sinds 2017 minister van Armoedebeleid is. Ze is lid van de ChristUnie (CU) en heeft eerder verschillende functies bekleed binnen de partij en de overheid.

Vroege Carrière

Schouten werd geboren in 's-Hertogenbosch op 6 oktober 1977. Ze studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en werkte vervolgens als onderzoeker en adviseur. In 2006 werd ze lid van de gemeenteraad van Gouda en in 2010 werd ze wethouder.

Minister van Armoedebeleid

In 2017 werd Schouten benoemd tot minister van Armoedebeleid in het kabinet-Rutte III. In deze rol is ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid om armoede en sociale uitsluiting aan te pakken. Ze heeft zich met name gericht op het helpen van mensen om werk te vinden en het verbeteren van de toegang tot betaalbare huisvesting.

Burgemeester van Rotterdam

In 2022 werd Schouten gekozen tot de eerste vrouwelijke burgemeester van Rotterdam. Ze nam op 13 januari 2023 het ambt op. Als burgemeester is ze verantwoordelijk voor het leiden van de stad en het beheer van de stadsoperaties.

Controverses

Schouten is een controversiële figuur in de Nederlandse politiek. Haar beleid is bekritiseerd door links en rechts. Ze is ook bekritiseerd voor haar persoonlijke geloofsovertuigingen, die sommige mensen zien als in strijd met de scheiding van kerk en staat.

Erfenis

Schouten's erfenis zal naar verwachting gemengd zijn. Ze is een krachtige pleitbezorger geweest voor sociale rechtvaardigheid, maar haar beleid is ook bekritiseerd als te weinig effectief. Haar tijd als burgemeester van Rotterdam zal waarschijnlijk nog vele jaren worden besproken.


Comments